посока на вятъра е от или когато вятърът духа

Използвах да чуят хората, наречени северния вятър юг и обратно, само защото те не знаят правилото на образованието ветрове имена. Вятър получава името си от посоката, от която духа вятърът, а не в зависимост от коя посока духа вятъра. Това означава, че южните вятърът духа от юг и затова често е топла, студена северния вятър, защото той издухва от бреговете на Северния ледовит океан. Много често името на вятъра е съставена от две думи, тъй като не може точно вятър от юг или на север, и от междинните посоки. Например, в моя регион, преобладаващите ветрове са на югозапад, но източният вятър издухва почти никога.посока на вятъра е от или когато вятърът духа

Вятър - е на притока на въздух, което се движи с определена скорост успоредно на повърхността на нашата планета.Посока на вятъра география определя въз основа на посоките на света, от което да е избухнала.

По този начин, има 4 основната посока на вятъра:

1) Ако вятърът духа от север - това е север вятъра;

2) ако вятърът духа от юг - този южен вятър;

3) Ако вятърът духа от запад - това е западен вятър;

4) Ако вятърът духа от изток - това е източен вятър.

Също така се получат междинни посоки. като Северозападен вятър и югозападни ветрове.

Най-простото устройство, което може да се измери скоростта на вятъра, се нарича ветропоказател. Това е знамето, изработен от метал и са снабдени по вертикалната ос. Той се обърна в посоката, в която духа вятър.

Вятър - е движението на въздушните маси. Топло отгоре, студено в долната част. Всичко е както трябва да бъде в съответствие със законите на физиката.

Ако потокът на въздуха бързам от север на - северният вятър, ако на юг - юг.

Знайте, отстрани на светлина в района, в който живеете, това означава да бъде в състояние да предсказва времето.

Северният вятър носи хлад размразят южните, източните и западните умерените температури.

Ако знаете къде бурята върви и да гледате на вятъра, е възможно да се разбере дали валежи или всичко ще бъде страна.